Dierenarts Rob van Zon

Rob van Zon, dierenarts gespecialiseerd in vogels
Ivor Novellostraat 7

3543 EE Utrecht

030 - 200 6717

Parrot & Bird Supplies

Een webshop vol met veilig speelgoed en veilige materialen om zelf speelgoed te maken.

Het gezonde papegaaien-forum

100% informatieve website en Facebookgroep over rauwe en natuurlijke voeding voor kromsnavels in een zo rijk mogelijke variatie. Verrijking in optima forma! Ook adviezen en vragen over kromsnavelgedrag en hoe je vogel zo gelukkig mogelijk te maken zijn welkom.

GaaiGoed

Op zoek naar gezonde voeding voor parkieten en papegaaien? De online winkel voor gezonde kromsnavel- (parkieten & papegaaien) voeding. Ontdek de met zorg samengestelde zaadmengelingen.

Mattie&Galah

Kookpotjes voor vogels! Het leuke van de kookpotjes is dat het telkens varieert en je kan zelf ook nog naar behoefte zaden, noten, fruit, ei, gedroogde bloemen en verse kruiden toevoegen. Zo blijft elke maaltijd een verrassing! 

Green Parrot Shop

Voor een diversiteit aan verse zaden, noten, groente, kruiden, bloemen en meer. Natuurlijke producten en unieke grondstoffen.

Avonturia

Het grootste assortiment vogelbenodigdheden van de BeNeLux vindt u hier, alles op het gebied van voeding, speelgoed, inrichting, verzorging, tuigjes, etc.

Stichting Opvang Papegaai & Zoo

Stichting Opvang Papegaai & Zoo zet zich in voor alle kromsnavels in gevangenschap. Dit doen zij onder andere door middel van verkoop van verantwoorde producten in hun webshop, maar ook door middel van advies, opvang en educatie.

Stichting Vrolijke Papegaai

Vrolijke Papegaai zet zich op verschillende manieren in voor verantwoord bezit van papegaaien en het bevorderen van het welzijn van papegaaien in de ruimste zin van het woord.

Stichting Hope for Wings

Hope for Wings zet zich in voor kromsnavels die (noodgedwongen) een nieuw thuis nodig hebben. Naast het herplaatsen en bemiddelen, is adviseren en informeren ook een van de doelstellingen.

Parrot volancy

Informatie over vliegen vs. kortwieken. Waarom is vliegen zo belangrijk voor een vogel en wat doet kortwieken met de mentale en fysieke ontwikkeling van een vogel.

"My sincere hope in establishing this website is to educate people (particularly bird owners) about the critical importance of flight and the consequences of flight restriction through the use of scientific sources and real-world examples."

Landelijke Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG)

Het LICG is speciaal in het leven geroepen om u deskundig advies te geven. Bij de aanschaf van een huisdier, maar ook daarna. Informatie over de huisvesting, verzorging en voeding van o.a. kromsnavels.

Perfect pyrrhura

Een website vol met informatie over pyrrhura's. Voor een goede verzorging van pyrrhura's.

Papegaaieninfo.nl

Dé informatieve non-profit website voor papegaaien.

Tinley Academie

Sinds 1999 het kennisinstituut op het gebied van diergedrag. Ook voor opleidingen, cursussen, workshops en nascholingen met betrekking tot vogelgedrag.