Bach remedies voor kromsnavels

"Laat de eenvoud van deze geneeswijze u er niet van weerhouden haar te gebruiken"

Bach bloesem therapie

Alle gevoelens en gemoedstoestanden die een dier heeft zijn een reactie op wat hij meemaakt. Ze zijn onderdeel van het leven en zorgen er voor dat een dier in, of juist uit balans is. De Bach bloesems helpen op een eenvoudige manier de balans te herstellen. Hierdoor komt een dier weer in zijn kracht en kan hij het leven weer met vertrouwen tegemoet treden.

"Goede gezondheid is harmonie, ritme, is positief, constructief en op een gelukkige wijze denken"


De milde energetische werking maakt de remedies geschikt voor mens, dier en plant. De remedies zijn geen vervanging van de behandeling van een reguliere arts. Wel zijn ze een prachtige aanvulling op bestaande (alternatieve) geneeswijzen. Ze hebben namelijk geen bijwerkingen en zijn veilig te gebruiken samen met andere medicatie.

Dr. Edward Bach

Met als uitgangspunt "behandel het individu en niet de aandoening", heeft dr. Edward Bach 38 remedies bij elkaar gezocht die bijdragen aan de emotionele balans van mens, dier en plant. Hij geloofde dat we zelf verantwoordelijk zijn voor ons eigen welbevinden en wilde anderen leren om zichzelf te helpen. Immers, de (menselijke) natuur is complex en kan regelmatig wat ondersteuning gebruiken.


"Niets menselijks is ons vreemd"

De Bach bloesems vertegenwoordigen al die eigenschappen die ieder individu in zich heeft. Hoe een dier omgaat met een situatie, zijn gevoelens, het gedrag dat hij laat zien, het vormt tezamen zijn persoonlijkheid. Op basis hiervan wordt bepaald welke remedie geschikt is. Dit betekent dat het dier het uitgangspunt is en dat niet het probleem en/of de aandoening bepaalt welke remedie nodig is.

"Een zetje in de goede richting"

De werking van de remedies is subtiel en eenvoudig. De essentie is dat iets wat moeizaam gaat, weer vanzelfsprekend en gewoon wordt. Vaak is een beetje hulp voldoende om weer verder te kunnen. Ik kijk alleen even mee.

Het consult

Een Bach-consult voor kromsnavels duurt ca. 45 minuten. Het kiezen van de remedies gebeurt op basis van het gesprek met de eigenaar/verzorger over het (probleem)gedrag. Ik zal vragen stellen over bijvoorbeeld de gezondheid, (grote) veranderingen, de gevolgen van het (probleem)gedrag voor het dier zelf, dagelijkse bezigheden of traumatische gebeurtenissen. Het kiezen van de remedies gebeurt vanuit het oogpunt van uw kromsnavel en zijn natuurlijke behoeften.

Vervolgconsulten zijn een voortzetting van voorgaande consulten. De oorzaak van (probleem)gedrag bij dieren is niet altijd eenvoudig te achterhalen. Door u vogel goed te blijven observeren en rekening te houden met de soorteigen en  natuurlijke aard, kan steeds bepaald worden welke remedies nodig zijn. Ook al blijft de hulpvraag hetzelfde, de emoties en gemoedstoestanden kunnen steeds anders zijn. Door de remedies iedere keer af te stemmen op de emoties en gemoedstoestanden van uw vogel is het mogelijk om laag voor laag te komen tot de kern.

Mijn voorkeur gaat er naar uit om uw vogel in zijn eigen omgeving te ontmoeten.

Tarieven

1e consult*: € 65,- / 45 min. / excl. kilometervergoeding á €0,28.
Vervolg consult - online: €35,- / 30 min.

De consult prijzen zijn inclusief een flesje met remedies voor ca. 3 weken.

*Voor consulten buiten een straal van 30km van Hoofddorp geldt een ander tarief.

Bach rescue

De Rescue remedie is misschien wel de meest bekende van alle remedies en bestaat uit een vijftal remedies, te weten: Impatiens, Clematis, Rock Rose, Star of Bethlehem en Cherry Plum.

De Rescue is bij uitstek geschikt in spannende situaties en bij stressvolle gebeurtenissen. Zoals een verhuizing, een nieuwe huisgenoot of een bezoek aan de dierenarts. Daarnaast kan de rescue gebruikt worden na een heftige of traumatische gebeurtenis. Denk hierbij aan een night fright of het overlijden van de eigenaar.

Wist u dat ...

 • een probleem als onrust niet verholpen kan worden met één bepaalde remedie? Dit komt doordat de remedies niet 1 op 1 bij een specifiek probleem horen, maar bij de individuele emoties erbij.
 • de remedies geen bijwerkingen hebben en samen met andere behandelmethoden gebruikt kunnen worden?
 • dr. Bach bij tijd en wijle een ongeduldige en geïrriteerde man kon zijn?
 • de remedies voor langere tijd gebruikt kunnen worden?
 • behalve Rock Water alle remedies gemaakt worden van bloesems die groeien in onze directe omgeving? En dat ze nog steeds gemaakt worden volgens de oorspronkelijke werkwijze?
 • de bloesems een energetische werking hebben?
 • de remedies ook uitermate geschikt zijn voor mensen en planten?
 • dr. Bach de 38 remedies heeft onderverdeeld in zeven groepen/gemoedstoestanden?
 • het van belang is om een fysieke oorzaak voor de klachten uit te sluiten?
 • de remedies worden verdund met mineraalwater en er 4x daags 4 druppels van ingenomen moeten worden?
 • de emoties die horen bij de remedies van alle tijden zijn, waardoor ze een tijdloze oplossing zijn om uw kromsnavel emotioneel weer in balans te brengen?