Interview met een parkiet

 

Interviewer: “Meneer Parkiet allereerst bedankt dat u tijd heeft willen vrijmaken voor dit diepte-interview.”

 

Meneer Parkiet: “Geen probleem. Als vanzelfsprekend. Het is overigens meneer GRASparkiet.”

 

Interviewer: “Ach, wat stom van mij. Mijn excuses!”

 

Meneer Parkiet: “Geen probleem. Ik ben het gewend.”

 

Interviewer: “Nou goed. Laten we bij het begin beginnen. Heeft u altijd al grasparkiet willen worden? Of is dat pas later zo gekomen?”

 

Meneer Parkiet: “Voor mij was al heel snel duidelijk dat ik grasparkiet wilde worden. Van alle parkietensoorten toch wel de meest intelligente en uiteraard is het schitterende voorkomen mooi meegenomen.”

 

Interviewer: “Ja, ja. Kunt u dat nader toelichten?”

 

Meneer Parkiet: “Het spreekt een beetje voor zich. Van alle soorten zijn we niet voor niets het meest gekozen als huisgenoot. Zeg nou zelf, ons heerlijke gekwetter, ons handzame formaat. Had ik al genoemd dat we ook heel aantrekkelijk zijn?”

 

Interviewer: “Dat laatste was mij duidelijk. Wat zijn voor u redenen om anderen te motiveren om ook grasparkiet te worden?”

 

Meneer Parkiet: “Heb je even? Er zitten zo veel voordelen aan grasparkiet zijn. De leefruimte van een gemiddelde grasparkiet is over het algemeen groot, ze worden minder vaak gekortwiekt, ze groeien meestal op bij hun ouders, broers en zussen en ze worden meestal met zijn tweeën aangenomen.”

 

Interviewer: “Dat klinkt inderdaad veelbelovend. Kunt u misschien ook iets vertellen over de minder leuke kanten aan het zijn van een grasparkiet?”

 

Meneer Parkiet: “Persoonlijk zie ik geen minder leuke aspecten aan het grasparkieten-schap. Maar ik hoor anderen weleens klagen over de grootheidswaan van andere soorten. Dat ze zich niet serieus genomen voelen en dat soort geneuzel.”

 

Interviewer: “Oké. Zelf heeft u daar geen last van?”

 

Meneer Parkiet: “Nee, totaal niet. Wie eens goed kijkt ziet hoe charismatisch de grasparkiet is. Daar kan een pyrrhura of een geelvleugel ara een puntje aan zuigen.”

 

Interviewer: “Nou, nou. U durft. We zijn live hè?”

 

Meneer Parkiet: “Echt? Dan wil heel graag even de groeten doen aan mijn neef in Australië.”