Gedragsadvies

Woont u samen met een kromsnavel? Dan weet u dat we het hebben over bijzondere dieren met hun eigen behoeften en (eigen)aardigheden. Het is niet altijd eenvoudig om een kromsnavel in huis te hebben. Daarnaast kan het vinden van goede, betrouwbare informatie een gevoel van "iets met bomen en een bos" oproepen. Het is dan ook niet verwonderlijk als u zo nu en dan wat hulp kunt gebruiken bij het opvoeden van en in de omgang met uw kromsnavel(s).

Of het nu gaat om advies bij aanschaf van een kromsnavel, over de inrichting van de kooi/speelboom, het aanbieden van verrijking of de vraag of u uw vogel wel/niet zult kortwieken.

Als gedragstherapeut help ik u graag bij vragen over gedrag, omgang, verzorging, voeding en huisvesting van uw kromsnavel(s). Afhankelijk van uw vraag kan mijn hulp bestaan uit o.a. een gedragsconsult, workshop op maat, advies over het inzetten van Bach remedies of het volgen van een cursus. In het deel Informatie kromsnavels hoop ik u alvast een aantal handvatten te bieden.


Neem gerust contact met mij op om te bespreken wat ik voor u en uw kromsnavel(s) kan betekenen.

Diensten

Gedragsconsult

(online of op locatie)


Elke vogel is anders, elke eigenaar is anders, elke combinatie vogel-eigenaar is anders én elke (leef)situatie is anders. Dat zijn bij elkaar een heleboel factoren die een rol spelen bij het ontstaan van, het in standhouden van, maar ook bij het oplossen van een (gedrags)probleem.
 

Om gedegen (gedrags)advies te kunnen geven, moet ik u en uw vogel een beetje beter leren kennen. Daarvoor is wat tijd en rust nodig. Tijd en rust die we kunnen nemen tijdens een (online) consult en waarmee we gericht kunnen werken aan een oplossing.

Voorafgaand aan het consult ontvangt u een vragenlijst. Tevens zal u gevraagd worden van bepaalde situaties filmpjes te maken. Tijdens het consult wordt verdere informatie verzameld door het stellen van aanvullende vragen. Het (online) consult duurt ca. 1-  1,5 uur en wordt afgesloten met adviezen waarmee u aan de slag kunt.


Na 3-4 weken is er nog een contactmoment om na te gaan of de gegeven adviezen afdoende zijn of dat er nog aanvullende maatregelen nodig/wenselijk zijn.

Vragen(v)uur

(online)


Heeft u niet direct een (gedrags)probleem met uw kromsnavel, maar wel verschillende vragen over huisvesting, voeding, verzorging, gedrag en omgang?

Dan is het vragen(v)uur een prettige manier om al uw vragen te kunnen stellen. Tijdens een online ontmoeting kunt u gedurende een uur al uw vragen stellen.

Bach remedies voor dieren


Naast gedragstherapeut ben ik ook Bach consulent voor dieren. Op de pagina "Bach remedies voor kromsnavels" vindt u meer informatie over de remedies.

Een Bach-consult voor kromsnavels duurt ca. 45 minuten. Het kiezen van de remedies gebeurt op basis van het gesprek met de eigenaar/verzorger over het (probleem)gedrag. Ik zal vragen stellen over bijvoorbeeld de gezondheid, (grote) veranderingen, de gevolgen van het (probleem)gedrag voor het dier zelf, dagelijkse bezigheden of traumatische gebeurtenissen. Het kiezen van de remedies gebeurt vanuit het oogpunt van uw kromsnavel en zijn natuurlijke behoeften.

Vervolgconsulten zijn een voortzetting van voorgaande consulten. De oorzaak van (probleem)gedrag bij dieren is niet altijd eenvoudig te achterhalen. Door u vogel goed te blijven observeren en rekening te houden met de soorteigen en  natuurlijke aard, kan steeds bepaald worden welke remedies nodig zijn. Ook al blijft de hulpvraag hetzelfde, de emoties en gemoedstoestanden kunnen steeds anders zijn. Door de remedies iedere keer af te stemmen op de emoties en gemoedstoestanden van uw vogel is het mogelijk om laag voor laag te komen tot de kern.

Mijn voorkeur gaat er naar uit om uw vogel in zijn eigen omgeving te ontmoeten.

Strippenkaart

(online)


Als u graag voor wat langere tijd begeleiding wilt kuntu kiezen voor het aanschaffen van een strippenkaart. Van tevoren spreken we af hoeveel sessies u zou willen hebben. De onderwerpen bepaalt u zelf.

Spelregels:
- u betaalt van tevoren het totale bedrag.
- de strippen dienen binnen 6 mnd na betaling afgenomen te worden.

Voorbeeld: 5 sessies van een half uur €165,

Cursus op maat

(online of op locatie)


Deze cursus geef ik bij u thuis of online en pas ik aan op uw specifieke vragen en wensen. Hierbij kunt u denken aan onderwerpen als: socialisatie & opvoeding, verzorging, huisvesting & voeding, (h)erkennen lichaamstaal, soorteigen gedrag en voorkomen van probleemgedrag.

Tijdens de cursus geef ik aan de hand van een presentatie antwoord op uw vragen. De cursus duurt 2 uur en u krijgt een hand-out van de presentatie zodat u alles later nog eens terug kunt lezen/zoeken.

"Een kromsnavel als huisgenoot"

(boek)


Verschillende onderwerpen op het vlak van o.a. soorteigen gedrag, fysieke kenmerken, advies bij aanschaf, basisbehoeften, verrijking en omgang passeren in dit boek de revue. Tezamen een goede basis om uw kromsnavel op fysiek en mentaal vlak gezond te houden en (gedrags)problemen te voorkomen.

“Een kromsnavel als huisgenoot” is te bestellen door een email te sturen via het contactformulier.
Vermeld in de mail uw naam, adres, postcode en woonplaats.

U ontvangt een factuur en na betaling wordt het boek z.s.m. aan u verzonden.
De kosten zijn €29,50 (excl. €6,50 verzendkosten NL, €8,50 naar het buitenland binnen EU).

Alvast veel leer- en leesplezier!