Gedragsadvies

Woont u samen met een kromsnavel? Dan weet u dat we het hebben over bijzondere dieren met hun eigen behoeften en (eigen)aardigheden. Het is niet altijd eenvoudig om een kromsnavel in huis te hebben. Daarnaast kan het vinden van goede, betrouwbare informatie een gevoel van "iets met bomen en een bos" oproepen. Het is dan ook niet verwonderlijk als u zo nu en dan wat hulp kunt gebruiken bij het opvoeden van en in de omgang met uw kromsnavel(s).

Of het nu gaat om advies bij aanschaf van een kromsnavel, over de inrichting van de kooi/speelboom, het aanbieden van verrijking of de vraag of u uw vogel wel/niet zult kortwieken.

Als gedragstherapeut help ik u graag bij vragen over gedrag, omgang, verzorging, voeding en huisvesting van uw kromsnavel(s). Afhankelijk van uw vraag kan mijn hulp bestaan uit o.a. een gedragsconsult, workshop op maat of het volgen van een cursus. In het deel Informatie kromsnavels hoop ik u alvast een aantal handvatten te bieden.


Neem gerust contact met mij op om te bespreken wat ik voor u en uw kromsnavel(s) kan betekenen.

Diensten

Gedragsconsult

(online)


Elke vogel is anders, elke eigenaar is anders, elke combinatie vogel-eigenaar is anders én elke (leef)situatie is anders. Dat zijn bij elkaar een heleboel factoren die een rol spelen bij het ontstaan van, het in standhouden van, maar ook bij het oplossen van een (gedrags)probleem.
 

Om gedegen (gedrags)advies te kunnen geven, moet ik u en uw vogel een beetje beter leren kennen. Daarvoor is wat tijd en rust nodig. Tijd en rust die we kunnen nemen tijdens een online consult en waarmee we gericht kunnen werken aan een oplossing.

Voorafgaand aan het consult ontvangt u een vragenlijst. Tevens zal u gevraagd worden van bepaalde situaties filmpjes te maken. Tijdens het consult wordt verdere informatie verzameld door het stellen van aanvullende vragen. Het online consult duurt 1 uur en wordt afgesloten met adviezen waarmee u aan de slag kunt.


Na max. 8 weken is er nog een online contactmoment (30 minuten) om na te gaan of de gegeven adviezen afdoende zijn of dat er nog aanvullende maatregelen nodig/wenselijk zijn.

Vragen(v)uur

(online)


Heeft u niet direct een (gedrags)probleem met uw kromsnavel, maar wel verschillende vragen over huisvesting, voeding, verzorging, gedrag en omgang?

Dan is het vragen(v)uur een prettige manier om al uw vragen te kunnen stellen. Tijdens een online ontmoeting kunt u gedurende een uur al uw vragen stellen.

Strippenkaart

(online)


Als u graag voor wat langere tijd begeleiding wilt kunt u kiezen voor het aanschaffen van een strippenkaart. Van tevoren spreken we af hoeveel sessies u zou willen hebben. De onderwerpen bepaalt u zelf.

Spelregels:
- u betaalt van tevoren het totale bedrag.
- de strippen dienen binnen 6 mnd na betaling afgenomen te worden.

Voorbeeld: 5 sessies van een half uur €165,-

Cursus op maat

(online)


Deze cursus geef ik bij u thuis of online en pas ik aan op uw specifieke vragen en wensen. Hierbij kunt u denken aan onderwerpen als: socialisatie & opvoeding, verzorging, huisvesting & voeding, (h)erkennen lichaamstaal, soorteigen gedrag en voorkomen van probleemgedrag.

Tijdens de cursus geef ik aan de hand van een presentatie antwoord op uw vragen. De cursus duurt 2 uur en u krijgt een hand-out van de presentatie zodat u alles later nog eens terug kunt lezen/zoeken.