Gedragsadvies

Woont u samen met een papegaai of parkiet? Dan weet u dat we het hebben over bijzondere dieren met hun eigen behoeften en (eigen)aardigheden. Het is niet altijd eenvoudig om een kromsnavel in huis te hebben. Daarnaast kan het vinden van goede, betrouwbare informatie een gevoel van "iets met bomen en een bos" oproepen. Het is dan ook niet verwonderlijk als u zo nu en dan wat hulp kunt gebruiken bij het opvoeden van en in de omgang met uw kromsnavel(s).

Of het nu gaat om advies bij aanschaf van een kromsnavel, over de inrichting van de kooi/speelboom, het aanbieden van verrijking of de vraag of u uw vogel wel/niet zult kortwieken.

Als gedragstherapeut help ik u graag bij vragen over het gedrag, de verzorging, voeding en huisvesting van uw kromsnavel(s). Afhankelijk van uw vraag kan mijn hulp bestaan uit een gedragsconsult of workshop bij u thuis of online, een telefonisch consult of het volgen van een (online) cursus. In het deel Informatie kromsnavels hoop ik u alvast een aantal handvatten te bieden.


Neem gerust contact met mij op om te bespreken wat ik voor u en uw kromsnavel(s) kan betekenen.

Diensten

Gedragsconsult

(aan huis of online)


Elke vogel is anders, elke eigenaar is anders, elke combinatie vogel-eigenaar is anders én elke (leef)situatie is anders. Dat zijn bij elkaar een heleboel factoren die een rol spelen bij het ontstaan van, het in standhouden van, maar ook bij het oplossen van een (gedrags)probleem. 

Om gedegen (gedrags)advies te kunnen geven, moet ik u en uw vogel een beetje beter leren kennen. Daarvoor is wat tijd en rust nodig. Tijd en rust die we kunnen nemen tijdens een (online) consult en waarmee we gericht kunnen werken aan een oplossing.

Voorafgaand aan het consult ontvangt u een vragenlijst. Tevens zal u gevraagd worden van bepaalde situaties filmpjes te maken. Tijdens het consult wordt verdere informatie verzameld door het stellen van aanvullende vragen en, in geval van een consult bij u thuis, een observatie van uw kromsnavel en zijn leefomgeving. Het consult duurt 1,5 uur en wordt afgesloten met adviezen waarmee u aan de slag kunt.


Een schriftelijke uitwerking van het consult krijgt u per e-mail. Na 3-4 weken is er nog een contactmoment om na te gaan of de gegeven adviezen afdoende zijn of dat er nog aanvullende maatregelen nodig/wenselijk zijn.

Workshop op maat

(aan huis of online)


Deze workshop geef ik bij u thuis of online en pas ik aan op uw specifieke vragen en wensen. Hierbij kunt u denken aan onderwerpen als: socialisatie & opvoeding, verzorging, huisvesting & voeding, (h)erkennen lichaamstaal, soorteigen gedrag en voorkomen van probleemgedrag.

Tijdens de workshop geef ik aan de hand van een presentatie antwoord op uw vragen. De workshop duurt 2,5 uur en u krijgt een hand-out van de presentatie zodat u alles later nog eens terug kunt lezen/zoeken.

Advies bij aanschaf van een kromsnavel

(aan huis of online)


Papegaaien en parkieten zijn bijzondere dieren met hun eigen behoeften en (eigen)aardigheden. Het is niet altijd eenvoudig om een kromsnavel in huis te hebben. Ze worden oud, maken herrie en zo mogelijk nog meer rommel, maar vooral de opvoeding van en de omgang met een kromsnavel doet een speciaal beroep op u als toekomstige eigenaar.

Het is dan ook belangrijk om u goed voor te bereiden op de komst van uw nieuwe huisgenoot. Om u hierbij te helpen is het mogelijk om een consult bij mij in te plannen. Tijdens het consult zullen o.a. de volgende onderwerpen aan bod komen: huisvesting, voeding, soort, leeftijd, man of pop, maar ook wat past bij uw persoonlijke (leef)situatie.

Ter voorbereiding op de komst van een papegaai of parkiet kan het raadzaam zijn om een cursus te volgen.

Diensten

Telefonisch advies

Als u algemene vragen heeft over gedrag, huisvesting, verzorging en voeding, is telefonisch advies een geschikte manier om informatie in te winnen. U kunt hierbij denken aan tips over broeds gedrag, het overwennen op andere voeding, kortwieken of het laten testen van uw kromsnavel.

Screening kooi/speelboom

Wilt u weten of de leefomgeving van uw kromsnavel veilig en uitdagend genoeg is? Op basis van foto- en filmmateriaal krijgt u schriftelijk tips over de inrichting van de kooi/speelboom gericht op veiligheid en verrijking.

Online cursusaanbod

Wilt u meer weten over gedrag, huisvesting, verzorging, voeding, etc. van uw (toekomstige) papegaai of parkiet? Kijk dan even bij het cursusaanbod.